آزمایش در لابراتوار برای تشخیص اصل بودن قهوه سیوت

آزمایش در لابراتوار برای تشخیص اصل بودن قهوه سیوت

وقتی 250 تا 800 دلار بابت هر کیلو قهوه میدین، قطعاً لازمه که بدونید این رو بابت چی پرداخت میکنید! قهوه سیوِت چی هست و چرا اینقدر گران عرضه میشه؟! بطور معمول پردازنده‌های قهوه، میوه هاش رو از درخت میچینن، تخمهاش رو جدا و بعد از شستشو، خشک و رستشون میکنن. ولی قهوه سیوت با کمک جانور بامزه ای ساکن آسیای جنوب سرقی بنام سیوِت” تولید میشه! بطوریکه این جانور بهترین میوه های رسیده قهوه رو انتخاب و میخوره؛ سیستم گوارشیش تخم ها رو از میوه جدا میکنه و از طریق مدفوع از بدنش خارج میشن که بعد از جمع آوری اونهارو میشورن و بعد رستشون میکنن. این پروسه تولید بواسطه هزینه نگهداری و نیروی انسانی بالا، قیمت گران این محصول رو توجیح میکنه.
در بخش اول این پست به توضیحاتی راجع به پروسه تولید قهوه سیوِت و اینکه چرا با قیمت نسبتا بالا(250تا800دلار آمریکا) عرضه میشود. قهوه سیوت همچنین با اسم اندونزیایی” Kopi luwak ” هم شناخته میشه. همونطوری که اشاره کردیم قیمت این محصول بواسطه هزینه های نگهداری و نیروی انسانی بالا, به نسبت گران است و همین امر باعث شده برخی از فروشندگان قهوه اقدام به فروش نوع تقلبی این محصول بکنند البته بعنوان کاپی لاواک اصلی. این موضوع تیمی متشکل از محققان ژاپنی و اندونزیایی را بر
آن داشته که با استفاده از روشهای شمیایی تفاوت بین این محصولات با اوریجینال آنرا را مشخص کنند.
محققان، کاپی لاواک اصلی (تولید شده توسط سیوت در لابراتوار) و همچنین محصولات مشابه عرضه شده در بازار را مورد آنالیز قرار دادند. آنها توانسته اند با استفاده از تکنیک های طیف سنجی جرمی “Mass Spectrometry” و رنگ نگاری با گاز “Gas Chromatography “ مولکولهای موجود در نمونه ها را شناسایی و آنالیز متابولومیک بر روی دانه های قهوه انجام بدهند و دریابند میزان اسید در قهوه هضم شده توسط جانور با سایر قهوه ها به میزان قابل توجهی متفاوت میباشد که این امر احتمالا به سبب ترشح مایعات داخل معده و میکروبهای موجود در سیستم گوارشی جانور میباشد که خصلت اسیدی متمایزی به دانه های قهوه میدهد. این تحقیق در ماه جولای در جورنال صنایع غذایی و کشاورزی منتشر شد. این روش تحقیق به حدی موثر واقع شده که قابلیت شناسایی بین قهوه مخلوط شده (50-50) با کاپی لاواک 100درصد را محقق میسازد و این روش برای اولین بار این قابلیت دقیق شناسایی را ارائه میدهد.
كروماتوگرافي گازي GC كه در اصل با تجزيه و تحليل بخار دانه قهوه و آناليز آن طمع و بو و كيفيت آنرا مشخص مي كند.
محقق : مصطفي امين جعفري
#آزمایش در لابراتوار برای تشخیص اصل بودن قهوه سیوت
#the-most-expensive-coffee-certification

امتیاز به این مطلب :
5/5 - (1 امتیاز)

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *